Whatsapp op tablet

Eenvoudig Whatsapp op je tablet installeren

Jarenlang is Whatsapp misschien wel dé meest populaire applicatie voor smartphones, er zijn maar weinig smartphone gebruikers die Whatsapp niet gebruiken. Toch is Whatsapp gebruiken op tablet nog vrij onbekend, terwijl het zo eenvoudig en makkelijk werkt. Binnen enkele minuten kan jij Whatsapp downloaden op je tablet, hiervoor heb je wel een internetverbinding nodig.

Whatsapp op je tablet

Whatsapp op je tablet downloaden?

Bijna iedereen maakt tegenwoordig wel gebruik van een tablet of ipad, de populariteit is de laatste jaren enorm gestegen. Uit statistieken blijkt dat de helft van de gezinnen in Nederland in bezit is van een tablet. Toch wordt er weinig gebruik gemaakt van Whatsapp op de tablet en dat terwijl Whatsappen via PC al jaren erg populair is. Het voordeel van een tablet is dat het scherm een stuk groter is dan een smartphone scherm, dit maakt het een stuk eenvoudiger om berichten te sturen en ontvangen via Whatsapp.

Installeer gemakkelijk Whatsapp

Het installeren van whatsapp op je tablet is zeer eenvoudig. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je dit binnen enkele minuten kan doen. Whatsapp is gekoppeld aan een telefoonnummer, dit is lastig aangezien niet iedere tablet over een simkaart beschikt. Kies je ervoor om je huidige nummer te gebruiken? Dit betekend dat je de applicatie niet meer op je smartphone bruikbaar is. Wanneer er twee apparaten hetzelfde nummer voor Whatsapp gebruiken word het account geblokkeerd. Wij adviseren daarom om een oud mobielnummer of huistelefoonnummer te gebruiken.

Whatsapp op Android tablet

  1. Download. Voor installatie op een Android tablet kan je simpelweg Whatsapp.com bezoeken en daar de laatste versie voor Android downloaden. Ook is het mogelijk om Whatsapp te installeren via File Manager, bezoek hiervoor Whatsapp.com/android. Hier kan je eenvoudig een .apk file downloaden om vervolgens te installeren via de file manager van jouw tablet. Als je hiervoor kiest zorg er dan wel voor dat je beveiliging onbekende bronnen toestaat.
  2. Verificatie telefoonnummer. De volgende stap is om het telefoonnummer in te voeren ter verificatie. Gebruik als telefoonnummer een oud mobiel nummer of het huistelefoonnummer. Druk vervolgens op “bel mij”, ontvang de code en vul deze in op je tablet. Zo simpel is het, nu kan je beginnen met chatten.

Whatsapp op Windows Tablet

Zoek simpelweg “Whatsapp” in de market en druk op download en installeer applicatie. Start de applicatie wanneer de download voltooid is op en vervolg de installatie. Binnen enkele stappen is de applicatie klaar voor gebruik en kan je beginnen met chatten.